Wielkanocne dekoracje

Wielkanoc to radosne święto, dlatego warto zadbać w tym czasie nie tylko o pyszne potrawy, ale także o odpowiedni wystrój stołu!
Podpowiemy Wam jak w prosty sposób udekorować świąteczny stół, aby zrobić piorunujące wrażenie na wszystkich Gościach !
  • Po pierwsze – ŚWIEŻE KWIATY – dostępne w tym okresie w najróżniejszych kolorach. Wystarczy wazon o dowolnym kształcie, ozdobiony koronką, kolorowym tiulem itp. oraz bukiet świeżych kwiatów.

  • Po drugie –WAZONY Z PISANKAMI – Wystarczy przezroczysty wazon oraz pisanki – kupione w sklepie lub własnoręcznie zrobione.

  • BAZIE LUB GAŁĄZKI z pączkami kwiatów lub liści, ozdobione pisankami, kolorowymi wstążkami lub piórkami

  •  RZEŻUCHA, szafirek, żonkil, trawa pszeniczna – wystarczy oczyszczona skorupka jaja lub wazonik o dowolnym kształcie, odrobina ziemi lub waty oraz woda. Rzeżucha wzrasta przez ok. 2-3 dni, w nasłonecznionym i ciepłym miejscu, podlewana małą ilością wody każdego dnia. W przypadku kwiatów wystarczy przesadzić gotowy kwiat razem z cebulką do skorupki wypełnionej ziemią.

  • NATURALNIE BARWIONE PISANKI – naturalne barwniki nadają ciekawy kolor oraz są całkowicie bezpieczne dla zdrowia. Barwnik przygotowujemy łącząc 4 łyżki posiekanych warzyw lub przypraw w proszku, z 2 łyżkami octu, 1 łyżką soli oraz szklanką wody. Całość gotujemy ok. 5-10 min, studzimy, a następnie w tak przygotowanym roztworze gotujemy jajka. W celu otrzymania intensywnej barwy pozostawiamy w roztworze ugotowane jajka na kilkadziesiąt minut do nawet kilku godzin.

Komentarze

Podobne wpisy

0

Przepisy: krem z buraka z sezamem

W na chłodne marcowe wieczory polecamy aromatyczny krem z buraka z prażonym sezamem.
0

Produkty sezonowe receptą na zdrowie

Przed nami lato… To idealny czas, aby naładować witaminowe akumulatory na resztę roku!

Sposób na to jest prosty – produkty sezonowe!
0

Przepis Szefa Kuchni – Marynowane kurki

Pieprznik jadalny, potocznie kurki, to grzyby często spotykane w polskich lasach. Ich charakterystyczny wygląd sprawia, że trudno je pomylić z innymi gatunkami grzybów, są więc popularnym produktem obecnym na naszych stołach, zwłaszcza w okresie jesiennym.
(C) 2019 Agencja Cateringowa Party. Kanapki Warszawa, Bankiety, Catering Warszawa, Torty okazjonalne Warszawa. Polityka prywatności