Wielkanocne dekoracje

Wielkanoc to radosne święto, dlatego warto zadbać w tym czasie nie tylko o pyszne potrawy, ale także o odpowiedni wystrój stołu!
Podpowiemy Wam jak w prosty sposób udekorować świąteczny stół, aby zrobić piorunujące wrażenie na wszystkich Gościach !
  • Po pierwsze – ŚWIEŻE KWIATY – dostępne w tym okresie w najróżniejszych kolorach. Wystarczy wazon o dowolnym kształcie, ozdobiony koronką, kolorowym tiulem itp. oraz bukiet świeżych kwiatów.

  • Po drugie –WAZONY Z PISANKAMI – Wystarczy przezroczysty wazon oraz pisanki – kupione w sklepie lub własnoręcznie zrobione.

  • BAZIE LUB GAŁĄZKI z pączkami kwiatów lub liści, ozdobione pisankami, kolorowymi wstążkami lub piórkami

  •  RZEŻUCHA, szafirek, żonkil, trawa pszeniczna – wystarczy oczyszczona skorupka jaja lub wazonik o dowolnym kształcie, odrobina ziemi lub waty oraz woda. Rzeżucha wzrasta przez ok. 2-3 dni, w nasłonecznionym i ciepłym miejscu, podlewana małą ilością wody każdego dnia. W przypadku kwiatów wystarczy przesadzić gotowy kwiat razem z cebulką do skorupki wypełnionej ziemią.

  • NATURALNIE BARWIONE PISANKI – naturalne barwniki nadają ciekawy kolor oraz są całkowicie bezpieczne dla zdrowia. Barwnik przygotowujemy łącząc 4 łyżki posiekanych warzyw lub przypraw w proszku, z 2 łyżkami octu, 1 łyżką soli oraz szklanką wody. Całość gotujemy ok. 5-10 min, studzimy, a następnie w tak przygotowanym roztworze gotujemy jajka. W celu otrzymania intensywnej barwy pozostawiamy w roztworze ugotowane jajka na kilkadziesiąt minut do nawet kilku godzin.

Komentarze

Podobne wpisy

0

Zakochaj się w kaszy na jesień…

Polska złota jesień jest idealnym okresem, aby do swojej diety wprowadzić coś nowego. Powoli żegnamy się z obfitością kolorowych i orzeźwiających owoców i warzyw, ustępując miejsca produktom o stonowanych, ciepłych barwach i rozgrzewających właściwościach… Jesień to też czas, kiedy zmienia się technika przygotowania posiłków. Ograniczamy spożycie produktów surowych na rzecz gotowanych. A ponieważ zależy nam zarówno na smaku, ale także na wartościach odżywczych, warto w tym czasie zwrócić uwagę na wciąż niedoceniane KASZE. Według badania zrealizowanego przez agencję badawczą Inquiry w lutym 2013 roku. Kasza spożywana jest średnio 2-3 razy w miesiącu (to bardzo rzadko ! :( )
0

Zdrowe odżywianie we współczesnych czasach

Na pierwszy ogień ruszymy z tematem dość drażliwym, ale niezwykle ważnym … czyli jak nie zwariować we współczesnym świecie zdrowego odżywiania…
0

Sztuka tworzenia eventu…

Oprócz informacji związanych z różnymi aspektami jedzenia, mamy zamiar uchylić Wam również rąbka tajemnicy z dziedziny kompleksowej organizacji eventów.
Postaramy się przybliżyć Wam wszystko to, co jest najważniejsze podczas planowania imprez oraz zdradzić, z jakimi przeciwnościami losu musimy zmagać się każdego dnia :)
(C) 2019 Party. Kanapki Warszawa, Bankiety, Catering Warszawa, Torty okazjonalne Warszawa. Polityka prywatności. Działania CSR