Wielkanocne dekoracje

Wielkanoc to radosne święto, dlatego warto zadbać w tym czasie nie tylko o pyszne potrawy, ale także o odpowiedni wystrój stołu!
Podpowiemy Wam jak w prosty sposób udekorować świąteczny stół, aby zrobić piorunujące wrażenie na wszystkich Gościach !
  • Po pierwsze – ŚWIEŻE KWIATY – dostępne w tym okresie w najróżniejszych kolorach. Wystarczy wazon o dowolnym kształcie, ozdobiony koronką, kolorowym tiulem itp. oraz bukiet świeżych kwiatów.

  • Po drugie –WAZONY Z PISANKAMI – Wystarczy przezroczysty wazon oraz pisanki – kupione w sklepie lub własnoręcznie zrobione.

  • BAZIE LUB GAŁĄZKI z pączkami kwiatów lub liści, ozdobione pisankami, kolorowymi wstążkami lub piórkami

  •  RZEŻUCHA, szafirek, żonkil, trawa pszeniczna – wystarczy oczyszczona skorupka jaja lub wazonik o dowolnym kształcie, odrobina ziemi lub waty oraz woda. Rzeżucha wzrasta przez ok. 2-3 dni, w nasłonecznionym i ciepłym miejscu, podlewana małą ilością wody każdego dnia. W przypadku kwiatów wystarczy przesadzić gotowy kwiat razem z cebulką do skorupki wypełnionej ziemią.

  • NATURALNIE BARWIONE PISANKI – naturalne barwniki nadają ciekawy kolor oraz są całkowicie bezpieczne dla zdrowia. Barwnik przygotowujemy łącząc 4 łyżki posiekanych warzyw lub przypraw w proszku, z 2 łyżkami octu, 1 łyżką soli oraz szklanką wody. Całość gotujemy ok. 5-10 min, studzimy, a następnie w tak przygotowanym roztworze gotujemy jajka. W celu otrzymania intensywnej barwy pozostawiamy w roztworze ugotowane jajka na kilkadziesiąt minut do nawet kilku godzin.

Komentarze

Podobne wpisy


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /wp-content/themes/party/single.php on line 78

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/?ids=https://www.party.com.pl/neurogastronomia-uczta-dla-zmyslow/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /wp-content/themes/party/functions.php on line 78
0

Neurogastronomia – czyli uczta dla zmysłów

Jedzenie było, jest i prawdopodobnie zawsze będzie jedną z najważniejszych czynności życiowych każdego człowieka. To przyczynia się do prowadzenia coraz większej ilości badań, mających na celu szczegółową analizę wszystkich czynników związanych z odżywianiem, zaczynając od badania składu produktów spożywczych, kończąc na czynnikach zewnętrznych, wpływających na ludzkie zmysły podczas jedzenia.

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/?ids=https://www.party.com.pl/przepis-curry-fasolki-szparagowej/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /wp-content/themes/party/functions.php on line 78
0

Przepisy: curry z fasolki szparagowej

Już niebawem na sklepowych półkach pojawią się nowalijki. To świetna okazja, aby przygotować danie ze świeżych, chrupiących warzyw. Z tej okazji przybywamy z nowymi kulinarnymi inspiracjami. Zachęcamy do testowania naszych przepisów :)

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/?ids=https://www.party.com.pl/suflet-waniliowy-na-jesienna-oslode/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /wp-content/themes/party/functions.php on line 78
0

Suflet waniliowy – na jesienna osłodę

Kiedy za oknem kapryśna jesienna pogoda, warto poprawić sobie humor jakimś smakowitym deserem :) Jeśli macie ochotę poeksperymentować w kuchni, podrzucamy wam przepis na pyszny waniliowy suflet.
(C) 2019 Party. Kanapki Warszawa, Bankiety, Catering Warszawa, Torty okazjonalne Warszawa. Polityka prywatności. Działania CSR
W związku z pandemią COVID-19, firma otrzymała wsparcie w ramach Tarczy Finansowej PFR