Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/?ids=https://www.party.com.pl/dekoracje-swiatecznego-stolu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /wp-content/themes/party/functions.php on line 78
0
Kurki charakteryzuje delikatny, pieprzny posmak, dzięki czemu potrawy z ich dodatkiem nabierają specyficznego, wyrazistego smaku i aromatu. Możliwości wykorzystania kurek w kuchni są bardzo szerokie. Bardzo chętnie stosujemy więc techniki przedłużania ich trwałości, w taki sposób, abyśmy przez cały rok mogli cieszyć się ich smakiem. Do najczęściej stosowanych technik zaliczamy: mrożenie, marynowanie i solankowanie.
Tym razem zdradzimy Wam sprawdzony przepis naszego Szefa Kuchni, na obłędne marynowane kurki z lekko pikantną nutą, którymi będziemy mogli cieszyć się w samym środku szalejącej zimy.
Oczywiście równie skutecznym sposobem było by wyszukanie odpowiedniego słoiczka na sklepowej półce, jednak masowa produkcja nigdy nie dorówna produktom ręcznie przygotowanym, w które oprócz najlepszych składników, wkładamy zawsze odrobinę serca 🙂 <3
Składniki:
Składniki na zalewę:
Przygotowanie:
Komentarze