Letnie Grillowanie

W okresie letnim nie ma nic lepszego, jak posiłek na świeżym powietrzu.
Największą popularnością cieszy się grillowanie.
Podpowiemy Wam w jaki sposób przygotować smaczne, a zarazem bezpieczne dania z grilla !

 

Przyrządzanie potraw na grillu jest proste,  jednak wymaga znajomości kilku ważnych zasad:

– Przed każdym grillowaniem należy sprawdzić czystość rusztu, resztki tłuszczu lub potraw pozostawione na ruszcie, w wyniku spalania są bardzo szkodliwe.

– Bezpośrednio na ruszcie można grillować wyłącznie produkty nie wymagające długiej obróbki: głównie warzywa, owoce, ew. pieczywo, jeśli pozwala na to ich struktura.

-Mięsa tłuste najlepiej grillować na aluminiowych tackach, które chronią przed skapującym bezpośrednio do ognia tłuszczem, a co za tym idzie chronią przed powstawaniem szkodliwych związków chemicznych.

– Do grillowania należy używać wyłącznie węgla drzewnego z drzew liściastych. Dokładanie do paleniska zadrukowanego papieru, kartonów, lakierowanych deser, drewna drzew iglastych  itp. może nie tylko zmieniać smak potraw, ale i powodować powstanie szkodliwych substancji.

– Najlepiej, jeśli  warzywa lub mięso przed położeniem na ruszt mają temperaturę pokojową. Przed pieczeniem warto marynować mięso 2-3 godziny, żeby skruszało. Marynatą może być olej z przyprawami, zwłaszcza takimi, które ułatwią trawienie (majeranek, tymianek, czosnek, rozmaryn, bazylia, pietruszka itp.)

Stosując się do tych kilku prostych zasad można cieszyć się pysznymi daniami z grilla.

Jeśli jednak nie jesteście przekonani o tym czy robicie to dobrze, zapraszamy do skorzystania z naszej oferty na kompleksową organizację grilla lub pikników 🙂

 

 

 

Komentarze

Podobne wpisy

0

Środki zapobiegawcze – koronawirus

W związku z obecną sytuacją epidemiologiczną spowodowaną chorobą COVID-19 niniejszym pragniemy przekazać Państwu następujące informacje dotyczące środków podjętych przez Agencję Cateringową Party w celu ochrony swoich klientów, kontrahentów i dostawców.
0

Jak wzmocnić odporność organizmu?

        Jesień i zima to specyficzny okres, w którym nasz organizm narażony jest na różnego rodzaju infekcje. Jednym ze sposobów na wzmocnienie odporności w tym czasie, jest stosowanie odpowiedniej diety.

Podpowiemy Wam co i jak jeść, aby cieszyć się dobrym zdrowiem.
0

Nalewki domowe

Jak Polska długa i szeroka tyle różnych przepisów na produkcję domowych alkoholi i nalewek. Są idealnym dodatkiem do gorącej, zimowej herbaty, w pełni naturalne, niezwykle pomocne w czasie przeziębień...
(C) 2019 Party. Kanapki Warszawa, Bankiety, Catering Warszawa, Torty okazjonalne Warszawa. Polityka prywatności. Działania CSR