Ekologia w cateringu

Wraz z rozwojem gospodarczym, wzrasta świadomość dotycząca otoczenia w którym żyjemy.
Nowy rok jest idealnym momentem, aby pomyśleć o zmianach, które w przyszłości będą miały ogromne znaczenie dla jakości naszego życia.

 

Obecnie obserwujemy stale rozwijający się trend troski o środowisko.

Nic więc dziwnego, że coraz więcej osób działa na korzyść środowiska i stara się żyć w zgodzie w naturą.
Jest wiele sposobów na to, aby w łatwy sposób wprowadzać dobre zmiany. Również w branży cateringowej istnieje szereg rozwiązań, które przynoszą korzyści środowiskowe, a przy okazji urozmaicają ofertę.

Ekologiczna postawa w gastronomii nie przejawia się tylko w tym co jemy, ale również w tym, jakich używamy do tego materiałów. Odchodzimy od korzystania z plastikowych opakowań oraz sztućców na rzecz biodegradowalnych materiałów. Organizując eleganckie bankiety korzystamy z wysokiej jakości porcelanowej zastawy wielokrotnego użytku. Zwracamy uwagę na jakość oraz pochodzenie surowców wykorzystywanych do produkcji. Segregujemy odpady, tak aby mogły być wtórnie przetworzone. A to dopiero początek dobrych zmian, które z rangi modowego kaprysu, przejdą niebawem do porządku dziennego.

Jeśli jesteście ciekawi co jeszcze robimy dla dobra środowiska, zapraszamy do zapoznania się z naszą strategią odpowiedzialnego biznesu 🙂

Komentarze

Podobne wpisy

0

Jak wybrać dojrzały owoc?

Egzotyczne owoce na sklepowych półkach już od dawna nas nie zaskakują.

Szerokie możliwości, które stwarza wciąż rozwijający się transport, przekraczają kolejne bariery dostępu do produktów z nawet najodleglejszych zakątków świata.

Kiedy jednak postanowimy wykorzystać sklepowe znalezisko w naszych kulinarnych podbojach, ale nie wiemy, w jaki sposób wybrać odpowiedni owoc, a następnie go przygotować – pojawia się problem.

Postaramy podzielić się z Wami naszą wiedzą i podpowiemy, jak sobie z nim poradzić!
0

Suflet waniliowy – na jesienna osłodę

Kiedy za oknem kapryśna jesienna pogoda, warto poprawić sobie humor jakimś smakowitym deserem :) Jeśli macie ochotę poeksperymentować w kuchni, podrzucamy wam przepis na pyszny waniliowy suflet.
0

“Super Foods” – co to takiego? I dlaczego jest takie super ?

Wiadomo nie od dziś, że odpowiednio zbilansowana dieta jest podstawowym elementem zdrowego stylu życia. Wykorzystując dostępną wiedzę, można znacznie zminimalizować zagrożenia związane z coraz powszechniej występującymi chorobami cywilizacyjnymi. Zanieczyszczone środowisko połączone z życiem w ciągłym stresie i pośpiechu wymusza na nas poszukiwanie produktów pełnowartościowych, zawierających w niewielkich ilościach jak największą zawartość witamin, składników mineralnych, antyoksydantów, aminokwasów oraz zmusza nas do dokładniejszego analizowania codziennego jadłospisu.
(C) 2019 Party. Kanapki Warszawa, Bankiety, Catering Warszawa, Torty okazjonalne Warszawa. Polityka prywatności. Działania CSR