Wielkanocne dekoracje

Przed nami Święta Wielkanocne.

Jednym z istotnych elementów każdych Świąt oprócz rodzinnej atmosfery oraz smacznego jedzenia są świąteczne dekoracje.
Co więcej nie trzeba wcale tracić wiele czasu, aby zaskoczyć swoich Gości pięknie zastawionym stołem.

Podpowiemy Wam jak w łatwy i szybki sposób przygotować świąteczne ozdoby...
  • Po pierwsze – ŚWIEŻE KWIATY – dostępne w tym okresie w najróżniejszych kolorach. Wystarczy wazon o dowolnym kształcie, ozdobiony koronką, kolorowym tiulem itp. oraz bukiet świeżych kwiatów.

  • Po drugie –WAZONY Z PISANKAMI – Wystarczy przezroczysty wazon oraz pisanki – kupione w sklepie lub własnoręcznie zrobione.

  • BAZIE LUB GAŁĄZKI z pączkami kwiatów lub liści, ozdobione pisankami, kolorowymi wstążkami

  • Zioła lub kwiaty w skorupkach jaj – RZEŻUCHA, szafirek, żonkil – wystarczy oczyszczona skorupka jaja, odrobina ziemi lub waty oraz woda. Rzeżucha wzrasta przez ok. 2-3 dni, w nasłonecznionym i ciepłym miejscu, podlewana małą ilością wody każdego dnia. W przypadku kwiatów wystarczy przesadzić gotowy kwiat razem z cebulką do skorupki wypełnionej ziemią.

  • NATURALNIE BARWIONE PISANKI – naturalne barwniki nadają ciekawy kolor oraz są całkowicie bezpieczne dla zdrowia. Barwnik przygotowujemy łącząc 4 łyżki posiekanych warzyw lub przypraw w proszku, z 2 łyżkami octu, 1 łyżką soli oraz szklanką wody. Całość gotujemy ok. 5-10 min, studzimy, a następnie w tak przygotowanym roztworze gotujemy jajka. W celu otrzymania intensywnej barwy pozostawiamy w roztworze ugotowane jajka na kilkadziesiąt minut do nawet kilku godzin.

Dekoracja bufetów jest również jedną z usług które oferujemy naszym Klientom.

Dlatego jeśli planujecie Świąteczny catering zapytajcie o taką możliwość naszych handlowców 🙂

Komentarze

Podobne wpisy

0

Przepisy: deser chia z truskawkami

Ponieważ lato to idealny okres na świeże, soczyste truskawki, mamy propozycje smacznego deseru pełnego substancji odżywczych.
0

Przepisy: curry z fasolki szparagowej

Już niebawem na sklepowych półkach pojawią się nowalijki. To świetna okazja, aby przygotować danie ze świeżych, chrupiących warzyw. Z tej okazji przybywamy z nowymi kulinarnymi inspiracjami. Zachęcamy do testowania naszych przepisów :)
0

Przepisy: krem z buraka z sezamem

W na chłodne marcowe wieczory polecamy aromatyczny krem z buraka z prażonym sezamem.
(C) 2018 Agencja Cateringowa Party. Kanapki, Bankiety, Catering Warszawa