Szybkie karnawałowe przekąski

Karnawał trwa...Gwarancją udanego karnawałowego przyjęcia jest nie tylko dobra muzyka i doborowe towarzystwo, ale również ciekawe przekąski. Lekkie, smaczne, a co najważniejsze - łatwe w przygotowaniu! Mamy dla Was kilka propozycji które idealnie sprawdzą się w przypadku każdej imprezy :)

 

      Śliwki w boczku – dziecinnie proste i niezwykle smaczne. Zarówno na zimno jak i na ciepło prosto z pieca. Do  przygotowania wystarczą plasterki boczku, suszone śliwki oraz wykałaczki…

Przekąski z ciasta francuskiego z oliwkami – Do przygotowania potrzebne jest ciasto francuskie, kolorowe oliwki oraz patyczek do szaszłyków. Ciasto francuskie kroimy w poprzek, zwijamy i nabijamy w formie zygzaka na patyczki do szaszłyków, naprzemiennie z oliwkami. Ciasto smarujemy żółtkiem, aby otrzymać rumiany kolor przekąski. Całość pieczemy 15 min.

Bagietki z kremowym serkiem i słupkami ze świeżych warzyw – Do wykonania potrzebujemy bagietkę, kremowy serek o dowolnym smaku oraz słupki świeżych warzyw. Bagietkę kroimy pod skosem na mniejsze kromki, smarujemy grubą warstwą serka, w którą wbijamy słupki z warzyw. Posypujemy ziołami, nasionami itp.

Pomidorek z mozzarellą i listkiem bazylii – Potrzebujemy pomidorki koktajlowe, mini kulki mozzarelli, świeżą bazylię i wykałaczki . Przekąska bardzo szybka w wykonaniu,a  przy tym bardzo smaczna.

Na większy apetyt polecamy sakiewki z ciasta francuskiego z dowolnym farszem – mogą być z pieczarkami, szynką i serem, wędzonym łososiem i szpinakiem, serowe… Potrzebujemy ciasta francuskiego oraz dowolnie wybranych składników na farsz.

Na deser możemy przygotować owoce krojone w słupki lub szaszłyki owocowe, z dowolnie wybranych owoców, najlepiej sezonowych. TU znajdziecie odpowiedź, dlaczego i które owoce najlepiej wybrać!

To oczywiście nieliczne z naszych propozycji, więc jeśli nadal brak Wam pomysłów zapraszamy do przeglądania naszej strony internetowej oraz starszych wpisów, gdzie zamieszczamy dużo ciekawych przepisów.

Służymy również pomocą w organizowaniu przyjęć zarówno prywatnych jak i firmowych 🙂

biuro@party.com.pl

Komentarze

Podobne wpisy

0

Przepis Szefa Kuchni – Marynowane kurki

Pieprznik jadalny, potocznie kurki, to grzyby często spotykane w polskich lasach. Ich charakterystyczny wygląd sprawia, że trudno je pomylić z innymi gatunkami grzybów, są więc popularnym produktem obecnym na naszych stołach, zwłaszcza w okresie jesiennym.
0

Jak wybrać dojrzały owoc?

Egzotyczne owoce na sklepowych półkach już od dawna nas nie zaskakują.

Szerokie możliwości, które stwarza wciąż rozwijający się transport, przekraczają kolejne bariery dostępu do produktów z nawet najodleglejszych zakątków świata.

Kiedy jednak postanowimy wykorzystać sklepowe znalezisko w naszych kulinarnych podbojach, ale nie wiemy, w jaki sposób wybrać odpowiedni owoc, a następnie go przygotować – pojawia się problem.

Postaramy podzielić się z Wami naszą wiedzą i podpowiemy, jak sobie z nim poradzić!
0

Produkty sezonowe receptą na zdrowie

Przed nami lato… To idealny czas, aby naładować witaminowe akumulatory na resztę roku!

Sposób na to jest prosty – produkty sezonowe!